El TSJIB arxiva el cas Punta Prima i desimputa cinc membres de Gent x Formentera

La sentència considera que la revisió de les Normes Subsidiàries de 2011, que evitaren la construcció d'un complex, fou correcta

El Consell de Formentera ha fet públic aquest dimarts que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears ( TSJIB) ha arxivat l'anomenat cas Punta Prima que enfrontava l'ens insular i l'empresa Sumway SL, propietària d'uns terrenys ubicats a la península de Punta Prima, on pretenia aixecar un complex urbanístic que només va poder executar parcialment, una vegada el Consell va canviar la classificació del sòl a través de les Normes Subsidiàries, aprovades el 2011.

El querellant encara pot interposar recurs de reforma, en el termini de tres dies, o d'apel·lació, en un termini de cinc. Amb tot, el Govern insular ha destacat que la sentència acorda el "sobreseïment lliure i l'arxivament definitiu perquè els fets no constitueixen objecte de delicte" del cas Punta Prima; a més ha declarat que "la formació de la causa no ha de perjudicar la reputació dels querellats".

Cinc exmembres del Consell estaven imputats per aquesta causa, entre ells l'actual president insular, Jaume Ferrer. Qui també ha quedat desimputada ha estat l'actual diputada Sílvia Tur. En declaracions a l' ARA Balears, Tur s'ha mostrat “molt contenta perquè ja feia cinc anys que estàvem amb aquest tema i ja era hora”.

Amb tot, ha volgut destacar que “el missatge no és tant com ens afecta, personalment, als imputats” la sentència, sinó que “la lliçó és que quan les polítiques territorials s'apliquen adequadament estan fetes per perdurar i no tenen conseqüències”. Tot i admetre l'alleujament per la normalització de la seva situació processal, Tur ha insistit que “ Gent x Formentera no ha tingut mai por de prendre les mesures que corresponguin per protegir el territori”. En aquest sentit, ha subratllat que “el temps demostra que les polítiques que s'han aplicat han estat coherents i s'han aplicat correctament”.

En la mateixa línia s'ha expressat el vicepresident del Consell i un dels cinc querellats, Bartomeu Escandell, qui ha apuntat que "des del Consell de Formentera sempre hem intentat fer les coses bé i en benefici de l'interès general de l'illa".

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF