Publicitat
Publicitat

El TSJIB estima part del recurs del Consell de Formentera al decret llei de Turisme

El tribunal ha declarat "no conforme a dret i nul el Títol II del Decret 20/2015"

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha estimat parcialment el contenciós interposat pel Consell de Formentera per impugnar el Decret 20/2015, que desenvolupa la Llei de Turisme de les Balears, per invasió de competències insulars.

Segons informa el Consell de Formentera, el tribunal ha declarat "no conforme a dret i nul el Títol II del Decret 20/2015" perquè, encara que el decret preàmbul de la llei diu que els consells insulars "podran desenvolupar" el contingut dels capítols, "en realitat no es permet" que aquests puguin regular sobre qüestions que els són pròpies.

"S'observa que les afirmacions del Decret 20/2015 són fictícies perquè, en realitat, no es permet pràcticament que els consells puguin regular sobre les matèries de competència pròpia", assenyala la institució insular amb relació a la sentència.

Segons la resolució judicial, aquesta situació es dóna encara que "el preàmbul de la llei diu que es permet un ampli marge de maniobra als consells insulars, i que aquesta idea es revalida en nou dels capítols del Títol II, que assenyalen que els consells podran desenvolupar el contingut dels capítols", afegeix el comunicat del Consell.

D'altra banda, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha assegurat que aquesta sentència "demostra que la llei envaïa les competències dels consells, menys el de Mallorca, que no les té transferides".

Segons ha anunciat, els serveis jurídics de Formentera estudiaran ara la possibilitat d'interposar un recurs de cassació, ja que consideren "que la resta de títols de la llei incompleix el mateix precepte pel que fa a la falta de marge legislatiu que han de tenir els consells".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF