El TSJIB obliga al Govern a pagar 445.000 euros als col·legis de l'Opus Dei

L'executiu autonòmic haurà de complir una sentència que li imposa financiar els primers cursos d'ESO dels centres de secundària Llaüt i Aixa

El Govern ha autoritzat l' ampliació del fons de contingència per complir les sentències judicials que li obliguen a pagar 445.000 euros als col·legis del Opus Dei del Parc Bit als quals la Conselleria d'Educació va negar la concertació en Secundària per segregar els alumnes per sexes.

La portaveu de l'executiu autonòmic, Pilar Costa, ha assenyalat que "el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va ordenar, en una resolució que ja és ferma", en relació a que el Govern financés els cursos de primer i segon d'ESO del col·legi Llaüt (masculí) i els tres cursos de secundària del centre Aixa (femení)".

Costa ha subratllat que "en qualsevol cas el Govern compleix amb les resolucions judicials fermes", igual que defensa els interessos de la comunitat i la seva "posició política" contrària al finançament amb fons públics de col·legis que separen els infants en funció del seu sexe.

La portaveu ha apuntat també que la sentència que compleix ara el Govern es refereix als anys 2016 i 2017 però que queden "altres contenciosos pendents de resolució".

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF