Publicitat
Publicitat

MÉS considera que el Govern perpetra "cops d'estat a les escoles"

Fina Santiago destaca que el "PP ha perdut seny" amb l'aplicació del TIL

MÉS ha acusat avui el Govern d'estar " perpetrant autèntics cops d'estat a les escoles de totes les illes" i d'haver " ordenat " als equips directius de quatre instituts de Menorca l'aplicació del decret de trilingüisme en els termes decidits per la Conselleria.

En un comunicat , el partit afirma que la Conselleria ha ordenat a aquests centres educatius , l'IES Joan Ramis i Ramis , l' IES Cap de Llevant , l' IES Pasqual Calbó i l'IES Biel Martí , aplicar el projecte del TIL amb les esmenes del departament d'Inspecció Educativa que prèviament havien rebutjat els seus consells escolars i, a més, s'han assabentat de les resolucions a través del BOIB .

La diputada econacionalista Fina Santiago assegura que el Govern i la Conselleria "estan anant massa lluny amb la imposició del Tractament Integrat de Llengües ( TIL ) " .

"Primer es carreguen les bases de la normalització lingüística a les escoles , posen contra les cordes els docents , expedienten i acomiaden directors , i ara desautoritzen els c onsells escolars . El PP ha perdut el seny" , destaca Santiago .

A més , assegura que el Govern " ha de recuperar el sentit de la responsabilitat com a governant per garantir la convivència social i aturar la destrucció de la normalització a les escoles" .

La diputada del grup MÉS considera " molt greu " la " desautorització " dels consells escolars i opina  que la manera  de governar del PP és " autoritària " .

" Amb aquesta resolució i la resta de decisions preses per la Conselleria, el que es fa és censurar i suspendre els consells escolars" , declara Santiago , qui troba " inacceptable que Educació faci caure sobre els directors la responsabilitat d'una decisió que és dels consells escolars".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF