Arranquen els actes d'homenatge a Joan Mascaró i Fornés amb motiu del 120è aniversari del seu naixement

Durant dos dies es duran a terme unes jornades a Palma i Santa Margalida

Aquest divendres, 15 de desembre, s'enceten els actes d'homenatge a l'estudiós de Santa Margalida Joan Mascaró quan es compleixen 120 anys del seu naixement.

Les jornades dedicades a l'autor començaran amb la presentació a càrrec dels coordinadors de les jornades i intervencions de la consellera de Cultura, Fanny Tur; de Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears, i de Joan Monjo, batle de Santa Margalida. Seguidament es farà un parlament inaugural a càrrec de Jordi Griera. A les 12 hores serà el torn de les intervencions a càrrec de Xavier Margais, Elisabet Abeyà, Margalida Calafat, Joan Mut, Margalida Munar, Sebastià Alzamora i Toni Gomila.

Serà a l'horabaixa quan es farà la presentació del documental 'Llànties de foc', obra de Quindrop, a càrrec de Sílvia Ventayol. A més, hi haurà les ponències 'Recordança de Gregori Mir', a càrrec de Damià Pons i Pons, i 'Les relacions entre Joan Mascaró i Joan Maimó', a càrrec de Catalina Vaquer.

Clourà la jornada de divendres, a l'Arxiu del Regne de Mallorca, a Palma, la intervenció de Francesc Vicens sobre el capítol del seu llibre 'George Harrison. The Inner Light, una vida espiritual' (2017), dedicat a la relació entre George Harrison i Joan Mascaró. Tot seguit, actuació de Xavier Escutia i de Toni Vives, que interpretaran cançons del beatle.

Dissabte, 16 de desembre, les jornades es traslladaran a Santa Margalida amb una visita guiada a dos indrets 'mascaronians' titulada 'Venim de Déu, vivim en Déu i anam a Déu'. Seguidament, a la Casa de Cultura Joan Mascaró i Fornés, hi haurà la presentació del suplement especial del diari ARA Balears dedicat al filòleg, patrocinat per les entitats organitzadores de les Jornades amb les intervencions de Joan Francesc March, Antònia Quetglas Frontera i José Manuel Fernández.

També es retrà homenatge a Joan Francesc March, a càrrec de Gabriel Seguí. I, per acabar, hi haurà la presentació del còmic 'Joan Mascaró i Fornés (1897-1987)', obra de Tueldús (Ferran Aguiló i Bartomeu Seguí), a partir de les tires publicades originàriament al diari 'Última Hora'.

Clourà les jornades un recital dels eivissencs Uc.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 21/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF