Son Reus celebra demà un acte per promoure l'adopció de 30 cans

Els animals estan en alt risc de sacrifici per haver passat el termini d'estada

El centre d'acollida d'animals de Son Reus celebrarà demà una desfilada amb 30 cans amb la intenció de promoure la seva adopció i evitar que puguin ser sacrificats per haver superat el termini d'acollida. Del total que en desfilaran, 25 són considerats raça potencialment perillosa. 

L'esdeveniment ha estat organitzat per l'associació Peluditos i, segons ha explicat el president de l'entitat, Miguel Elvira, s'ha fet per aquells cans "molt passats de termini i en clar risc de sacrifici, amb la finalitat de trobar-los adoptants". Els voluntaris de l'organització explicaran les condicions de cadascun a qui estigui interessat a adoptar-los. 

La principal dificultat per a la seva adopció és que la majoria dels cans són de races potencialment perilloses, com Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier i American Staffodshire, que necessiten una llicència específica i obligatòria amb un preu d'uns 100 euros. 

Alguns dels animals han arribat a Son Reus perquè els seus amos van renunciar a ells perquè els consideraven agressius i d'altres precisament per no tenir la llicència, tal com explica Elvira, qui detalla que els voluntaris de l'associació que seran a l'esdeveniment donaran pautes sobre el comportament i la convivència als interessats a quedar-se algun dels cans. 

A més, diverses entitats que col·laboren amb l'esdeveniment d'aquest dissabte han fet possible que qui adopti obtingui un bany gratuït per a la mascota i una classe d'ensinistrament. Segons explica el president de l'associació, "als quatre primers adoptats se'ls ajudarà amb l'obtenció d'una llicència gratuïta". 

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF