Els sindicats de Son Espases reclamen una investigació parlamentària pel trencament d'una canonada

Asseguren que és, com a mínim, la quarta vegada que es produeix un incident d'aquest tipus i ho atribueixen a la manca de manteniment preventiu

El trencament d'una canonada a l' hospital de Son Espases ha encès els ànims, una vegada més, dels representants dels treballadors que reclamen la dimissió del cap de manteniment i una investigació parlamentària. El sindicat CCOO denuncia que la concessionària no està fent el manteniment preventiu que li pertocaria i demanen una auditoria de la firma d'acceptació del final d'obra. Asseguren que es tracta, almanco, de la quarta canonada grossa que rebenta en unes instal·lacions que tot just estan a punt de complir sis anys de vida.

Segons la Conselleria, l'incident l'ha provocat una "avaria en una abraçadora antivibratòria de la xarxa de climatització", però ha subratllat que "no ha afectat l’activitat assistencial". L'incident s'ha produït a primera hora del dematí a la planta -1, al costat del servei de Farmàcia. L'aigua s'hauria filtrat a la planta inferior i “ha sortit com una cascada” al carrer, segons el relat del sindicat. "No és normal que un hospital que ha costat 1.000 milions d'euros presenti aquestes deficiències amb tants pocs anys de vida", han afirmat fonts sindicals a l'ARA Balears.

La gerència assegura que ha obert una incidència a l'empresa concessionària.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF