Son Espases habilita un nou espai per a familiars de pacients de Menorca i les Pitiüses

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat la segona fase del projecte per fer més còmoda l'estada de ciutadans de les altres illes a l'hospital illenc de referència

Son Espases disposa d'un nou espai habilitat per a les famílies dels pacients de Menorca i les Pitiüses que s'han de desplaçar a l'hospital illenc de referència per seguir tractament. Aquest divendres la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat aquestes dotze habitacions, l'habilitació de les quals suposa la segona fase d'un projecte que es va iniciar l'any passat.

El nou espai, situat al vestíbul d’hospitalització, ocupa una superfície aproximada de 400 metres quadrats, distribuïts en dotze habitacions. S’hi accedeix a nivell de carrer, amb un fàcil accés a les habitacions dels pacients ingressats a les plantes superiors.

Les dotze habitacions són dobles i totes disposen de bany adaptat amb totes les facilitats –tant per a persones amb mobilitat reduïda com per a persones grans–; armaris, climatització independent amb fred i calor, televisió i caixa forta. Deu tenen una superfície de 33 metres quadrats i les altres dues són de 25 metres quadrats cadascuna.
 
La consellera ha recorregut les noves instal·lacions acompanyada pel gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar; el gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona; i per diputats de diversos grups parlamentaris. Patricia Gómez s’ha mostrat molt satisfeta per la qualitat de les noves habitacions i ha destacat que l’objectiu del Govern és que “tots els pacients que  s’han de traslladar a Son Espases des de Menorca, Eivissa i Formentera tinguin els millors serveis possibles”.

La segona fase del projecte

Aquesta actuació és la segona fase del projecte que s’inicià al desembre de l’any passat amb l’obertura de vuit llits per als pacients que han de rebre tractament a l’hospital de referència de les Illes Balears. D’ençà que entrà en funcionament, 164 pacients o els seus familiars han estat allotjats en aquestes vuit habitacions. Del total, 79 corresponen a usuaris de l’illa de Menorca i, la resta, 85, a usuaris d’Eivissa i Formentera. Aproximadament, en el cinquanta per cent dels casos, els ocupants estan entre 1 i 7 dies instal·lats en aquestes vuit habitacions. Generalment, quatre es destinen per a pacients de Menorca i les altres quatre per a pacients d’Eivissa i Formentera.  

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF