Soma combat la 'sida social' amb un grafit al casal de barri Can Alonso

L'obra s'ha promogut des de l'Ajuntament i l'entitat Alas per celebrar el Dia mundial contra la sida

El batle de Palma, Antoni Noguera; el regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina; la regidora de Funció Pública i Govern Interior i regidora de Districte Nord, Aurora Jhardi; l’artista Soma; el president d’Alas, Joan Lluís Llull, i altres representants d’aquesta entitat han presentat aquest diumenge el nou grafit que millora l’entorn del casal de barri de Can Alonso.

Aquesta obra d’art urbà ha rebut el suport de l’àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics a una iniciativa que ha rebut la col·laboració de l’entitat Alas per celebrar el Dia mundial de la sida i donar més visibilitat a la infecció amb un missatge positiu.

L’artista Soma ha explicat que des de divendres i fins aquest dissabte ha treballat en aquesta paret de més de vint metres de llargària i cinc metres d’altura. El grafit que s’ha presentat avui s’estructura en dos costats: per una banda, una part inspirada en l’artista urbà Keith Haring en la qual es representen els símbols de la solidaritat humana amb cors, una serp com a símbol de la malaltia i el dolor i els medicaments per posar l’accent a la dificultat d’accés als tractaments a algunes parts del món. L’altra part del grafit empra la imatge del plàtan que féu servir Andy Warhol a la portada del disc de Velvet Underground. “Volia emprar un element recognoscible que fomentàs l’ús del preservatiu”, ha explicat Soma.

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF