SomBases IB anuncia la seva candidatura a les primàries autonòmiques de Podem

Els crítics denuncien "l'onada de propaganda" per part d'altres corrents del partit

SomBases IB, un dels corrents crítics amb la direcció de Podem, ha anunciat que presentarà candidatura a les primàries de la formació de finals de setembre. Tot i que encara no se sap el nom de qui la liderarà, des del col·lectiu denuncien "l'onada de propaganda" efectuada des de les dues candidatures que ja s'han postulat: la de l'actual secretària política, Laura Camargo, i la de la diputada al Congrés Mae de la Concha.

Segons el comunicat emès per SomBases IB, ni uns ni els altres han respectat els terminis per fer difusió de les seves candidatures. A més, critiquen que una hagi utilitzat "mitjans i mecanismes propis de l'organització del partit amb l'objectiu de fer arribar als inscrits les seves intencions".

Es presenten com una candidatura "sorgida entre la gent de les bases i els cercles de Podem a les Balears, constituïda des de les quatre illes i que dota la Part Forana de Mallorca d'àmbit territorial propi". Pel que fa a la persona que la liderarà, recorden que "és més important la participació que la representativitat" i expliquen que serà escollida a través d'una "decisió assembleària i no al voltant d'un joc mediàtic" perquè, així, les bases "tinguin la possibilitat de decidir".

"Hi haurà una alternativa amb força i raons suficients perquè la gent de Podem s'il·lusioni de nou", asseguren els crítics al comunicat. Competiran amb Camargo, De la Concha, l'independent Tomás Fernández i amb l'altre corrent crític nascut a partir del manifest de Sineu, El podem que volem.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF