S'obre un nou menjador social a Palma

José Hila i l'associació Tardor han inaugurat aquest nou espai ubicat al barri de Foners

Palma té a partir d'aquest dimecres un nou menjador social. El president de l'associació Tardor, Joan Darder, i el batle de Palma, José Hila, han estat els encarregats d'inaugurar aquest espai, ubicat al barri de Foners i que oferirà cinc menjades al dia, així com suport tècnic, social i psicològic i orientació laboral. “Esperam que algun dia aquests menjadors socials ja no siguin necessaris”, ha expressat Hila, qui ha agraït la feina i el compromís de les persones que de manera voluntària ajuden els que ho necessiten.

“Intentam atendre totes les necessitats bàsiques que estan al nostre abast”, ha explicat Toni Bauçà, secretari de l'associació, qui ha destacat que estan coordinats amb la xarxa de l'IMAS per evitar duplicitats. “No doblam assistència, sinó que intentam cobrir aquella assistència que en un moment determinat queda sense atendre, per exemple, persones amb pensions molt baixes que queden fora de Ca l'Ardiaca per tenir ingressos”, hi ha afegit. El secretari de l'associació també ha explicat que tenen un banc d'aliments on atenen més de 800 persones, entre les quals hi ha 50 infants i 36 nadons, gràcies a associacions com Mallorca sense Fam i el Banc d'Aliments i alguns hotels, que els proporcionen els productes.

Tardor és una associació sense ànim de lucre que va néixer fa un any arran d'un “somni”. “Érem tres amics que fèiem feina a l'IMAS i quan ens tocava fer guàrdia a les nits somiàvem i pensàvem què podíem fer per cobrir aquestes necessitats que queden enlaire; vàrem idear això i ho hem fet”, ha explicat Bauçà.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF