Publicitat
Publicitat

Sindicats, mestres i famílies consensuen una 'Declaració en defensa de l'educació'

Més d'una desena d'entitats de diferents àmbits de l'educació s'uneixen i presenten el text avui horabaixa a l'Espai de Cultura Can Alcover

Un total de 13 entitats han sumat esforços i han consensuat una 'Declaració en defensa de l'educació',que serà presentada aquest horabaixa de manera oficial a l'Espai de Cultura Can Alcover. La declaració incideix en aspectes com l'autonomia dels centres, els recursos econòmics per garantir la diversitat i l'accés a l'escola, la regulació de l'ensenyament de llengües amb el suport de la Universitat o la necessitat d'un pacte social i polític per l'educació, entre d'altres qüestions.

Entre les entitats que se sumen al manifest hi ha les sectorials d'ensenyament dels sindicats CCOO i UGT, l'STEI-i, l'Assemblea de Docents i l'Assemblea de Mestres i Professors en Català de les Illes. També entitats amb interessos molt diferents, com les associacions de directors i directores de Primària i Secundària de Mallorca (ADESMA i ADIPMA respectivament), l'associació d'inspectors d'educació ADIDE o l'Assemblea de Docents DesConcertats. Finalment, signen la declaració la plataforma Crida i les associacions de pares i mares COAPA Balears i FAPA Mallorca. 

"Volem compartir amb la ciutadania la nostra voluntat de millorar el nostre sistema educatiu i donar-li estabilitat, al marge de l'alternança política", asseguren les entitats sotasignants del manifest, que també afegeixen: "volem que la comunitat educativa, la societat en general i els partits polítics en particular es posin d'acord per aconseguir una educació entesa com a servei públic, de qualitat i compensadora de les desigualtats socials". 

Els 13 col·lectius que signen la declaració es mostren preocupats pel clima que es viu actualment als centres d'ensenyament. Parlen, a més, de la necessitat de recuperar la normalitat i el clima de "convivència, confiança, consens, respecte a l'autonomia i a la llibertat d'expressió" que hi havia abans. També incideixen en la necessitat d'impulsar projectes educatius i lingüístics "fets amb criteris pedagògics basats en certeses i evidències".

Per tot això i en el que consideren un "esforç per mantenir la unitat d'acció", les entitats sindicals, patronals i de pares i mares de l'educació han decidit impulsar aquesta declaració que es presenta avui a Can Alcover.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF