EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES

Signatures per “donar estabilitat” a l’educació, governi qui governi

Tretze entitats presenten una declaració en defensa de l’educació

“El poble no pot mirar cap a una altra banda davant les agressions que pateix l’educació en aquests moments”. És un dels motius que han duit tretze entitats de la comunitat educativa de les Illes a sumar esforços, un cop més, i presentar un manifest conjunt per l’educació.

El document vol aconseguir el màxim suport social mitjançant una “rigorosa recollida de signatures”. L’objectiu: “donar estabilitat al sistema educatiu independentment de qui governi”. La declaració per la defensa de l’educació es veu com una “oportunitat” per mostrar l’opinió de la societat i “conscienciar la classe política de la necessitat d’una estabilitat que obri les portes a una educació de qualitat”, explicaren Pere Pol, docent, Tonina Cànovas, docent de l’escola concertada, i Cristina Conti, representant de les famílies.

El manifest va ser donat a conèixer ahir per representants de docents, directors de centres, sindicats, pares i mares, cooperatives i inspectors. Els principis en què es basa són una “veritable autonomia dels centres docents per adaptar-se a la realitat, amb una gestió democràtica i transparent i una participació efectiva de tota la comunitat educativa”, a més de “recursos econòmics i personal suficient per garantir el dret a l’educació i atendre la diversitat”. Inclou també la proposta de fer una “nova regulació de l’ensenyament de les llengües, dissenyada per experts amb l’assessorament de la UIB, consensuada i dotada de recursos”.

Per fer extensible el manifest a la societat, els portaveus de les entitats anunciaren que ahir mateix començà una campanya de recollida de signatures, que no tindrà límit. El document es podrà signar a “tots els espais possibles” i animen el “màxim d’entitats” educatives o de qualsevol àmbit que s’hi adhereixin. La primera fita important per a la recollida de les signatures serà demà mateix, en la Marxa per l’Educació que ha convocat l’Assemblea de Docents d’Inca a Palma.

La declaració es farà arribar a totes les formacions polítiques i també al Govern.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF