Publicitat
Publicitat

Set joves s'enfronten a un any i mig de presó per haver ocupat la Conselleria d'Educació

El judici se celebrarà a principis de juliol i els estudiants descarten cap pacte amb la Fiscalia i l'acusació que no suposi declarar falsa la denúncia

Els imputats per haver ocupat la Conselleria d'Educació el 22 de maig de 2012 ja tenen data de judici: serà els propers 2, 3 i 4 de juliol. 7 dels 43 imputats s'enfronten a penes de presó de dins a un any i mig de presó per presumptes delictes de lesions contra l'excap de gabinet d'Educació i desordre públic. La resta, s'enfronta a penes de sis mesos de presó per un presumpte delicte de desordre públic per haver entrat a la seu de la Conselleria en el marc d'una acció contra les retallades en educació. Entre els imputats no hi ha cap menor d'edat. 

Els portaveus dels encausats, Sílvia Suau i Miquel Àngel Cloquell consideren que es tracta d'un judici polític i que el procés penal ha estat un intent de desactivar les protestes estudiantils i les lluites i moviments socials. Asseguren que no contemplen la possibilitat d'arribar a cap pacte amb la Fiscalia o amb l'acusació que "no passi per declarar falsa la denúncia", que suposi l'absolució de tots els imputats. "No ens pensam declarar culpables de res, perquè no ho som", ha aclarit Suau. 

Als encausats, a més, se'ls demanen 1.370 euros en concepte de responsabilitat civil solidària. Les sancions administratives d'entre 1.000 i 3.000 euros imposades als estudiants s'han paralitzat davant el procés penal. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF