Publicitat
Publicitat

Set estudiants s'enfronten a un any i mig de presó per ocupar la Conselleria d'Educació

Per als altres 36 estudiants, la Fiscalia sol·licita penes de fins a 6 mesos de presó per alterar l'ordre públic

Set estudiants universitaris s'enfronten en un judici que tindrà lloc a principi de juliol a una pena d'un any i mig de presó per haver ocupat el 22 de maig de 2012 la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats i per alterar l'ordre públic i lesionar presumptament l'excap de gabinet de la Conselleria.

Per als altres 36 estudiants, la Fiscalia sol·licita penes de fins a 6 mesos de presó per alterar l'ordre públic. Els acusa d'haver assaltat la Conselleria en ocasió d'una protesta convocada per l'Assemblea d'Estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Els portaveus dels encausats, Miquel Àngel Cloquell i Silvia Suau, han afirmat avui, a les portes de la Conselleria a Palma, que es tracta d'un judici "polític" i que la protesta va ser convocada contra l'increment de les taxes universitàries, la reducció de personal i d'hores de docència, l'eliminació dels 'numerus clausus' a la UIB i els atacs al català per part del Govern balear.

Els portaveus han defensat la innocència dels 43 imputats, han subratllat que l'acció va ser pacífica i han considerat que aquest "judici polític" forma part d'una "ofensiva repressiva " contra els moviments socials que s'estan produint en els últims anys enfront dels retallades.

"No ens declararem culpables en cap moment perquè no som culpables de res", han respost després de ser preguntats sobre la possibilitat que finalment s'arribi a un acord abans que es dugui a terme la vista.

El judici a l'avinguda Alemanya tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de juliol i, en concepte de responsabilitat civil solidària, els encausats han de pagar prèviament 1.370 euros.

A més dels 43 imputats, van ser denunciats set estudiants menors d'edat que finalment no aniran a judici.

En opinió dels portaveus, aquest judici és un "intent de desactivació de les lluites socials" per part d'un govern autonòmic que aprova les seves lleis "a cop de decrets i multes".

En ocasió d'aquest acte informatiu, els estudiants han presentat també la "Marxa per l'educació", que tindrà lloc el 12 d'abril i que ha estat convocada per l'Assemblea de Docents.

L'objectiu d'aquesta marxa és reivindicar un sistema educatiu "digne i arrelat a la nostra cultura i obert al món", han assenyalat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF