TRIBUNALS

Presó per a cinc arrestats per vendre droga al detall a Mallorca

La Guàrdia Civil desarticula diversos punts de venda amb l'operació Mien i l'operació Charolet

Els agents de la Guàrdia Civil han dut a terme dos operatius contra la venda de droga al detall. Es tracta de l'operació Mien i l'operació Charolet, en què han detingut un total de 7 persones per haver comès delictes contra la salut pública. Per a cinc dels arrestats ja n'han ordenat l'entrada a la presó i dos d'ells han estat posats en llibertat amb càrrecs. El primer operatiu es realitzà pel  nord de l'illa i el segon, a l 'Arenal de Llucmajor.

L'operació Mien es va practicar a les zones d'oci de les Platges de Muro, Alcúdia, Port d'Alcúdia i Port de Pollença. La Guàrdia Civil tenia en el punt de mira un home que es dedicava a la venda d'estupefaents a l'interior dels locals d'oci nocturn.

Finalment, els agents arrestaren aquest home en un dels locals més coneguts de Platges de Muro. Portava a sobre diferents quantitats i tipus de substàncies estupefaents, pastilles d'èxtasi, cristall MDMA, 'speed' anfetamines i metamfetamines, cocaïna i haixix. Tot en dosis preparades per a la seva venda i doblers en metàl·lic. I al seu domicili hi trobaren una balança de precisió i diferents eines per adulterar les substàncies.

D'altra banda, l' operació Charolet ha suposat un cop contra la venda de droga a l'Arenal de Llucmajor. Els agents de la Guàrdia Civil van saber que hi havia un grup que es dedicava a la distribució de droga i els van seguir la pista. 

Els sis detinguts d'aquest operatiu tenien en marxa diferents punts de venda, en els quals distribuïen cocaïna, haixix i marihuana als turistes i als residents de la zona. En els escorcolls dels seus domicilis trobaren estris per pesar la droga, dobles en efectiu, cocaïna en roca de gran puresa preparada per ser adulterada, marihuana i haixix.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF