Ses Salines presenta a Fitur la declaració de 2018 com l’Any fenici al municipi

L’objectiu és promocionar els vestigis d'aquesta cultura per aconseguir una millor visibilitat i projecció

L’Ajuntament de ses Salines, present a la Fira internacional de turisme Fitur 2018, ha aprofitat la presència del principals emissors de turisme de l'Estat per presentar la declaració de 2018 com l’Any fenici a ses Salines.

Segons ha explicat el batle de ses Salines, Bernat Roig, el ple municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics aquesta declaració “com una eina per promocionar la cultura fenícia al municipi que ens permeti aconseguir una millor visibilitat i projecció internacional”.

L’any 1994, el Ministeri de Turisme d’Itàlia va presentar el projecte de la Ruta dels Fenicis com un itinerari cultural del Consell d’Europa. El 2003 la ruta va ser acceptada per l’Institut d’Itineraris Culturals del Consell d’Europa i el 2011 va sorgir la Confederació Internacional de la Ruta dels Fenicis, que obre les portes a l’adhesió dels països interessats.

La ruta fenícia pretén aglutinar dins un mateix itinerari cultural les diferents zones que tinguin relació amb les rutes nàutiques fenícies des del segle XII aC, ja siguin colònies, jaciments arqueològics, punts de contacte amb altres cultures, etcètera.

Segons la regidora de Turisme, Antònia Garcías, el jaciment fenici/púnic de na Guardis és un dels indrets més emblemàtics de tota la Mediterrània occidental, ja que és l’única factoria púnica situada sobre un illot. “Amb aquest jaciment, ja es justifica sobradament l’adhesió a la ruta i ho reforcen, a més, els diferents jaciments d’època talaiòtica existents al municipi, els quals eren punt de comerç amb els fenicis”.

Garcías afegeix que l’adhesió a aquesta ruta internacional “pot afavorir el turisme cultural que volem  com a part complementària dins el model de municipi que hem de promoure, amb els eixos turisme-esport-cultura”. 

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF