Publicitat
Publicitat

Serveis Socials admet que no pot assumir ajudes urgents en 48 hores

Els Serveis Socials de Palma no poden assumir el pagament d’ajudes econòmiques urgents en el termini màxim de 48 hores, tal com estableix el seu propi reglament. Així ho va admetre ahir en el ple la regidora de Benestar Social, Aina Ferriol, que ho va justificar pel gran volum de peticions, “més de mil cada mes”, que rep el seu departament.

De fet, el govern municipal del PP va rebutjar una proposta del grup socialista perquè l’Ajuntament adquirís el compromís de pagar aquestes ajudes entre 24 i 48 hores a partir de la seva tramitació. Virginia Abraham (PSOE) va recordar que aquestes ajudes representen el “darrer baló d’oxigen” per a moltes famílies necessitades en qüestions bàsiques com menjar, roba, aigua o electricitat. La socialista va atribuir l’augment del retard, “en 10, 15, 20 i fins a 25 dies”, al fet que no existeix “cap full de ruta” per fer front a l’augment “disparat” de la demanda d’ajudes d’emergència a causa de la crisi. “Es limiten a fer beneficiència pura i dura”, va criticar Abraham.

En la mateixa línia es pronuncià Antoni Noguera (MÉS), que recordà que el seu grup denuncia el “col·lapse” a Serveis Socials des de fa mesos “i ara la regidora i les mateixes dades de l’Ajuntament demostren que els doblers pressupostats no han bastat, que les ajudes arriben tard i malament i que els treballadors estan desbortats”.

Ferriol demana més temps

La regidora Ferriol considerà “injustes” les crítiques de l’oposició i reclamà “més temps” per comprovar els efectes dels canvis que s’han fet al seu departament per millorar la gestió de l’atenció a Serveis Socials. Entre aquestes mesures destacà l’augment de 40.000 euros de la disponibilitat pressupostària per fer front a les ajudes, l’habilitació de tres dies a la setmana per fer els pagaments en lloc d’un, aprovar un reglament per “tenir més garanties” en la concessió, a més de la posada en marxa de la targeta “Palma amb tu” per a despeses puntuals.