El Senat a Balears deixa el mateix mapa que el 20-D

Els populars aconsegueixen quatre senadors, mentre que Units Podem MÉS se'n queda un

El PP corrobora els resultats del 20-D i torna a aconseguir quatre senadors per a Balears. L'altre que correspon a l'Arxipèlag és per a Units Podem MÉS, que també repeteix resultat. D'aquesta manera, el mapa del Senat es manté idèntic al de les darreres eleccions.

En concret, Miquel Ramis i Catalina Soler seran els representants populars de Mallorca. La també candidata del PP, Juana Francis Pons, ha liderat els comicis a Menorca i ha aconseguit la seva butaca al Senat. El darrer senador dels populars és Santiago Marí, que ha estat el més votat a les Pitiüses. La candidata d' Units Podem MÉS, Margarita Quetglas, completa el quadre de senadors balears.

Senat: el gran desconegut que pot bloquejar una legislaturaLa participació ha estat similar, també, a la del 20-D: només ha baixat poc menys d'un 1%. Tant els vots nuls (2,61%) com les paperetes en blanc (2,26%) han disminuït. En el cas menorquí és on s'ha registrat una diferència de vots més baixa. 

En total, el PP ha recollit gairebé 280.000 vots. Per part seva, Units Podem MÉS s'ha quedat amb 183.179 suports, mentre que el PSIB ha obtingut poc més de 160.000 sufragis i de nou no ha aconseguit cap senador.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF