Publicitat
Publicitat

Satisfacció als Consells d’Eivissa i de Formentera pel traspàs de competències turístiques

Formentera diu que s’inicia “una nova etapa” en la Promoció Turística i Eivissa aplaudeix un increment del 21,5%

Els Consells Insulars d’Eivissa i de Formentera estan satisfets per l’anunci d’aquest matí del vicepresident de Govern, Biel Barceló, que dota amb  1,8 milions d’euros a la major de les Pitiüses per a la seva promoció turística durant l’any 2018 i a Formentera amb “pràcticament un milió”, segons els càlculs de la màxima responsable de Turisme del Consell, Alejandra Ferrer.

A Formentera no només donen importància als diners, sinó també a totes les possibilitats que s’obren ara arran d’aquest traspàs de competències. Alejandra Ferrer ha destacat la possibilitat de poder fer estadístiques turístiques, “fins ara només les feia l’Ibatur”, i que això permetrà seleccionar millor les fires a les que ara es promociona Formentera. “Potser paga la pena abandonar fires més generalistes i centrar els nostres esforços en altres dirigides a sectors més concrets”, ha explicat Ferrer qui recorda que ara Formentera tindrà opció a triar “a on i amb qui” es promociona.

Un cop es tinguin dades exactes de quin és l’estat del Turisme a Formentera, es dissenyarà l’estratègia a seguir i com es destinen els diners, però a hores d’ara Ferrer no ha fet pública cap despesa que des del Consell vulguin portar a terme a curt termini.

Per la seva banda, a Eivissa el president del Consell, Vicent Torres, assegura que “l’acord és bo” i dona importància a la quantitat. Segons els comptes del Consell aquesta dotació suposa un increment del 21,5% de la dotació de la Promoció Turística fins a l’any 2022. “Tindrem un total de 2.246.000 euros, quasi 600.000 euros més del que teníem”, ha sentenciat Torres.

Encara així Torres ha volgut ressaltar que el finançament del Consell d’Eivissa “ha de millorar més, sobretot perquè l'Estat encara ha de millorar el finançament de les Comunitats Autònomes".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF