Santa Eulària vol prohibir els pisos turístics a les zones residencials

L'Ajuntament té previst aprovar aquesta restricció amb la modificació de les normes subsidiàries abans de final d'any

L'Ajuntament de Santa Eulària espera aprovar abans de final d'any una modificació de les normes subsidiàries per prohibir els pisos turístics en zones residencials, segons ha anunciat el batle, Vicent Marí, en el ple ordinari d'aquest dijous.

El batle ha assegurat que la principal amenaça que tenen al municipi és "la possibilitat de legalitzar els pisos en blocs plurifamiliars residencials per a l'ús turístic, la qual cosa podria provocar problemes molt greus de convivència i de falta d'habitatge".

En aquest sentit, ha destacat la necessitat de mantenir l'ús residencial i el turístic separats, i ha recordat que qui té les competències és el Govern balear.

"Qui realment té les competències és el Govern i hauria de definir-se; volen canviar la normativa per permetre aquest ús i nosaltres no ho volem; nosaltres apostam per un model turístic i de convivència tranquil·la, i no volem que això es vegi alterat", ha declarat Marí.

Aquesta proposta de modificació de les normes subsidiàries es pretén presentar a finals d'any.

No obstant això, no es pot avançar una data d'aprovació definitiva i d'inici de la seva vigència, ja que, a més del procediment administratiu dins del Consistori, també ha de ser estudiada i valorada per altres administracions, com l'Executiu balear.

Crítiques del PSOE

Vicent Torres, 'Benet', portaveu socialista a Santa Eulària, ha lamentat l'actitud "prepotent" de l'alcalde, que "lluny de contribuir a una solució que ajudi a resoldre el problema de fons actua de manera unilateral i menyspreant les iniciatives del nostre grup, que solament intenta aportar el seu gra d'arena per regular els lloguers turístics".

Segons el socialista, aquesta actitud "amaga la seva incapacitat de diàleg i la utilitza d'escut per amagar la desinformació que atresora en aquesta qüestió, vital per al futur del municipi, de l'illa i de la resta de la nostra comunitat autònoma". "Estaria bé –ha insistit Benet– que abans d'acusar d'incompetent el Govern o el Consell quan es refereix, per exemple, a les seves tasques d'inspecció, algú li recordàs que la llei Montoro impedeix la contractació de més inspectors per controlar el lloguer d'habitatges turístics".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF