Santa Eulària prohibeix el lloguer turístic en plurifamiliars

Es pretén corregir les necessitats d'habitatge que s'hi han detectat

L'Ajuntament de Santa Eulària ha aprovat aquest dijous, amb el suport de PP i Guanyem i l'abstenció del PSOE, prohibir el lloguer turístic en edificis plurifamiliars del municipi.

Ara, s'entendrà per lloguer vacacional aquell "ús en lloguer dues o més vegades a l'any, en períodes inferiors a 31 dies, amb qualsevol servei que la normativa turística considera com a propis de les estades turístiques en habitatges i amb qualsevol tipus de comercialització", segons la modificació de l'article 5.5.02 de les Normes urbanístiques. A més, el següent article inclou que en els edificis de tipologia plurifamiliar "queda expressament prohibit l'ús residencial turístic desenvolupat en la modalitat de lloguer vacacional".

D'aquesta manera, l'Ajuntament ha subratllat que aquestes dues argumentacions podran ajudar que "torni al mercat un estoc d'habitatges que resulta necessari per cobrir, a un preu assequible, les necessitats d'habitatge habitual en règim de lloguer".

Santa Eulària es converteix en un dels "primers" ajuntaments que es dota d'eines pròpies " per combatre aquesta plaga", gràcies a les seves competències en matèria d'urbanisme i "sense haver de dependre exclusivament de l'activitat del consell insular". Aquest dijous, l'Ajuntament de Palma també ha votat a favor d'una iniciativa popular per rebutjar aquesta tipologia de lloguer a tota la ciutat.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF