Publicitat
Publicitat

Santa Eulàlia reclamarà a Spectrum Geo Limited que abandoni el projecte de prospeccions

L'Ajuntament i Aliança Mar Blava volen aconseguir que l'empresa desisteixi tal com va fer Cairn Energy

L'equip de govern de l'Ajuntament de Santa Eulària reclamarà a l'empresa Spectrum Geo Limited que abandoni el projecte de prospeccions que vol dur a terme a les costes illenques.

El Consistori ha informat que en el proper ple presentarà una moció, que espera consensuar amb l'oposició, per dirigir-se a l'empresa perquè desisteixi dels seus projectes d'exploració de jaciments petrolífers a la Mediterrània.

Així ho ha comunicat l'alcalde, Vicent Marí, als actuals membres del reduït grup de treball de l'Aliança Mar Blava en una reunió mantinguda aquest migdia.

L'escrit municipal farà seus els arguments que Mar Blava ha apuntat en una missiva en què ha comunicat al president d'Spectrum "el rebuig social que generen aquest tipus d'activitats per l'impacte sobre el medi ambient i els greus riscos que implicarà a activitats econòmiques i socials de tanta importància com el turisme i la pesca".

Vicent Marí, que ha estat acompanyat per la regidora de Medi Ambient, Antònia Picó, ha reconegut el treball fet per l'Aliança i pels grups Eivissa diu No i Eivissa Antipetrolífera per demostrar el rebuig existent a aquesta mena d'iniciatives que amenacen la diversitat biològica i els valors mediambientals de les aigües més properes a l'illa.

Segons ha recordat, les prospeccions "podrien suposar un impacte molt negatiu a la principal indústria econòmica de les Illes, de la qual depèn bona part de la generació de riquesa a Eivissa".

En aquest sentit, l'alcalde ha reiterat que l'Ajuntament, "que va ser la primera administració a sumar-se a l'Aliança, manté tot el suport a les seves activitats".

També ha ofert tota la col·laboració possible per aconseguir que no fructifiquin els projectes en marxa, com ja es va aconseguir amb la proposta de la petroliera Cairn Energy.