Sant Josep no autoritzarà més ‘beach clubs’

El ple de dijous aprovarà una suspensió cautelar de noves llicències per a ‘beach clubs’, als quals acusen de funcionar com a autèntiques discoteques

Sant Josep ha dit prou a la proliferació de discoteques a la vorera de la mar camuflades sota la tipologia de 'beach club'. El ple ordinari previst per a dijous aprovarà, a proposta de l’equip de govern, una suspensió de noves llicències urbanístiques per a aquells “restaurants o hotels” que acabin fent activitats complementàries amb música i assistència massiva de públic i que “funcionen ‘de facto’ com a discoteques a l’aire lliure, amb tots els problemes que això implica”.

Des de Sant Josep culpen de l’augment del nombre d’establiments la Llei turística aprovada per l’antic equip de govern del PP, que diuen que “era molt permissiva i autoritzava pràcticament qualsevol tipus d’activitat a qualsevol lloc”, ha explicat l’alcalde del municipi, Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’. Ell mateix ha manifestat que “ha arribat l’hora de posar-hi fre”.

Aquesta suspensió de llicència serà cautelar durant un any i afectarà activitats secundàries amb un aforament superior al nombre de places autoritzades o inscrites en l’administració turística competent per a l’activitat principal, com també activitats, tant principals com secundàries, amb un aforament superior a les 200 persones en restaurants i clubs de platja i 500 en la resta d’activitats turístiques. No afecta els establiments que ja tenien autoritzada una activitat complementària, “perquè no es pot aplicar amb efecte retroactiu”.

Durant l’any de moratòria, l’Ajuntament tramitarà una modificació puntual de les Normes Subsidiàries que reguli aquest tipus d’activitats complementàries a les platges del municipi amb més quilòmetres de costa de tota l’illa d’Eivissa.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF