Publicitat
Publicitat

Un Sant Jordi radiant omple Palma de roses, llibres i senyeres

La lluita dels docents també hi ha estat present i algunes de les principals autoritats polítiques han aprofitat el dia per passejar pel centre de la ciutat

Sant Jordi ha despertat radiant a Palma. Milers de persones han aprofitat el bon temps per sortir al carrer i gaudir de les parades de llibres i roses que omplen el centre de la ciutat. El carrer Sant Miquel, les Rambles, la plaça Major i la plaça de Cort són alguns dels llocs clau on trobar llibres, roses i autors disposats a estampar la seva signatura en els exemplars de la seva obra durant tota la jornada. 

Des de bon dematí, la senyera quadribarrada ha estat molt present a tot arreu, en parades, roses i carrers, i en una jornada que destaca pel seu vessant literari i cultural i, també, per la promoció de la llengua pròpia.

Algunes de les cares més visibles de la lluita dels docents també han fet acte de presència en aquest Sant Jordi; per exemple, l'exdirector de l'IES Marrarxí Jaume March i el professor Marcel·lí Guerrero, que justament ahir va presentar la seva obra, editada per Llenoard Muntaner i que destina bona part dels beneficis a l'Assemblea de Docents.

A banda de la major part de llibreries de la ciutat, als carrers del centre s'hi poden trobar parades de Sant Jordi com la de l'ARA Balears o d'institucions com el Centre Balears Europa, entre moltes altres. Escriptors vinculats al diari, com Sebastià Alzamora, Ben Clark, Guillem Frontera i Laia Martínez, signen llibres durant aquesta jornada a la taula que l'ARA Balears ha instal·lat a la plaça de Cort.

Enguany, però, han fallat els habituals grups escolars que acostumaven a passejar pel centre de la ciutat en ple Sant Jordi, ja que avui és un dia no lectiu a les aules.

Els qui no hi han faltat, en canvi, són algunes de les principals autoritats polítiques, com el batle de Palma, Mateu Isern, i la secretària general del PSIB-PSOE i candidata a la presidència del Govern, Francina Armengol. De fet, avui Armengol ha coincidit amb l'exbatlessa de Palma Aina Calvo, que fins fa poc era la seva rival a les primàries dels socialistes de les Illes.PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF