Publicitat
Publicitat

Sant Antoni denuncia dos locals per impedir fer les proves de renou a la Policia

Aquests establiments s'enfronten a sancions que poden ascendir a un màxim de 12.000 euros, perquè són considerades faltes greus

L'Ajuntament de Sant Antoni, en resposta a diferents denúncies i queixes ciutadanes, ha realitzat durant la darrera setmana quatre proves de mesura de so, tres de les quals en locals d'oci de gran aforament situats dins del municipi, segons apunta el Consistori a través d'un comunicat. Com a conseqüència dels mesuraments realitzats, s'han obert expedients per diferents motius.

En dues de les actuacions, els establiments afectats van ser requerits pels agents de la Policia Local perquè aturassin la música a fi de poder completar els mesuraments, però els responsables dels negocis s'hi van negar. Com a conseqüència, es va tramitar denúncia per obstaculitzar la labor inspectora o de control de les administracions públiques, d'acord amb la Llei 1/2007 contra la contaminació acústica de Balears. Ara, aquests establiments s'enfronten a sancions que poden ascendir a un màxim de 12.000 euros, perquè són considerades faltes greus.

En les altres dues actuacions sonomètriques prèvies, s'està treballant per determinar si existeix contaminació acústica, “encara que les dades prèvies semblen indicar que així és”, puntualitzen.

Paral·lelament, s'ha avançat en altres expedients ja iniciats abans de l'estiu relatius també a actuacions per excés de renou amb l'objectiu de tancar-los tan aviat com sigui possible i que les conseqüències que comportin puguin fer-se efectives.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF