VAGA

Sant Antoni i Sant Sebastià, sense servei especial de tren

Vaga dels treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM)

Després de l’anunci de vaga per part dels treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), l’empresa ha decidit suspendre el servei especial de tren i metro que hi havia programat tant per a la revetla de Sant Antoni com per a la de Sant Sebastià.

Però les dues celebracions no són els únics moments en què el servei actuarà fora de la normalitat. De fet, l’aturada per vaga afecta diferents trajectes dels propers dilluns, dimecres i dijous: Palma-Inca (20.55 hores); Inca-Palma (21.36 hores), Palma-Manacor (21.15 hores), Manacor-Palma (21.23 hores), sa Pobla-Palma (20.56 hores), Palma-Marratxí M2 (21.00, 21.20 i 21.40 hores), Marratxí-Palma M2 (21.20, 21.40 i 22.00 hores), Palma-UIB M1 (21.25 hores) i UIB-Palma M1 (21.45 hores).

No és la primera vegada que els treballadors de SFM posen en marxa una vaga durant una celebració per criticar la política de negociació de l’empresa. La darrera va ser el mes d’octubre, quan varen ampliar les jornades de protestes fins al Dijous Bo d’Inca.

A diferència de la setmana que ve, en aquell moment les aturades del servei varen afectar les hores punta del matí, el migdia i l’horabaixa, i es cancel·laren fins a 56 sortides de tren i metro en un dia.

Els representants dels treballadors sol·liciten que es respectin les taules salarials vigents per a les promocions internes i els contractes de nous empleats, i també volen que se’ls apliqui la pujada salarial de l’1% aprovada per al conjunt del sector públic balear.

Durant els darrers mesos, el comitè d’empresa ha criticat l’immobilisme del Govern en les negociacions i ha denunciat que hi hagi directius que cobrin sobresous des del 2012, mentre que els treballadors tenen el sou congelat des de fa nou anys.

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF