Publicitat
Publicitat

Sanitat presentarà un acord a les CCAA sobre l'atenció a irregulars

El Ministeri presentarà una proposta a les autonomies que ha estat estudiada des de fa setmanes

El Ministeri de Sanitat ha anunciat aquest dissabte que presentarà "un acord" a les comunitats autònomes el pròxim 2 de setembre al Consell Interterritorial de Salut, en el qual es tractarà com prestar atenció sanitària a cada territori als immigrants en situació irregular.

Segons fonts del departament, l'objectiu del consell és el de "millorar la cobertura sanitària que es dóna a aquestes persones a tot el territori", com ha indicat avui el president del Govern, Mariano Rajoy, en roda de premsa al municipi de Lugo de Portomarín.

Amb aquesta finalitat, han explicat les mateixes fonts, el Ministeri presentarà "un acord" a les autonomies que ha estat estudiat des de fa setmanes.

"Encara que el Sistema Nacional de Salut és el que ofereix la cobertura més àmplia de tot Europa als immigrants en situació irregular, el Govern ja havia manifestat la seva voluntat de normalitzar la seva atenció en el sistema sanitari, inclosos els centres de salut, sense tornar al turisme sanitari o tornar exposar a Espanya a una sanció de la Unió Europea", han afegit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF