Publicitat
Publicitat

Salut diu que no s'ha vulnerat cap competència amb el retorn de l'atenció sanitària als 'sense papers'

Respon al Ministeri que l'únic que es fa és garantir l'atenció sanitària com preveu l'Estatut

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha dit que està orgullosa d'haver retornat ja 600 targetes sanitàries per "atendre amb normalitat" persones en situació irregular i ha qualificat d'"inacceptable" l'advertiment del Ministeri de Sanitat que aquesta mesura pot ocasionar multes milionàries de la UE.

Després que el secretari general de Sanitat, Rubén Moreno, advertís ahir que la devolució de targetes a immigrants irregulars per part de diverses comunitats autònomes podria vulnerar competències estatals, Gómez ha negat aquesta possibilitat i ha afirmat: "No entenem aquestes amenaces per part del govern". "Nosaltres no hem vulnerat cap competència estatal perquè no hem retornat cap dret, sinó que simplement, seguint l'Estatut d'Autonomia de Balears, el que hem fet és garantir una atenció sanitària normalitzada als ciutadans de les Illes Balears", ha explicat la consellera.

"Ja hem retornat unes 600 targetes sanitàries, que permeten garantir l'assistència d'una manera normalitzada, amb continuïtat i atenent la promoció de la salut i la prevenció –ha declarat Gómez–. Estam orgullosos d'aquesta mesura que s'està aplicant des de les primeres setmanes de legislatura", ha recalcat.

Sobre l'advertiment de Moreno de possibles "multes milionàries" de la UE cap a Espanya en relació amb l'atenció a ciutadans comunitaris, Gómez ha defensat que la normativa balear és "molt clara" en aquest aspecte. La consellera ha detallat que diverses comunitats que volen iniciar aquest mateix procés han posat la norma balear "com a model" perquè "especifica d'una manera molt clara quins són els drets de la població comunitària i què cal fer amb les persones de la Unió Europea perquè està recollit en altres textos".