Publicitat
Publicitat

Els detalls

Salom defensa una aposta social i el PSIB li retreu que no combati les desigualtats socials

Serveis Socials i Cultura

La presidenta del Consell, Maria Salom, destacà l'aposta pels serveis socials. El pressupost del departament de Benestar Social s'incrementa amb 4,7 milions, que es destinaran a nous serveis i places per a discapacitats de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials. Les partides per a Renda Mínima i Pla de Prestacions Bàsiques es mantenen. En Cultura, l'increment és de l'11% per l'augment en 500.000 euros de les subvencions.

Medi Ambient cau

L'únic departament on davalla el pressupost és el de Medi Ambient, que baixa un 23%, 1,6 milions per l'actualització de la tramitació del contracte de recollida selectiva, que ha passat d'una dotació de 3,3 milions a una d'1,37 milions. En canvi, els pressuposts que més creixen són el de Cooperació Local, un 82%, per la recuperació del Pla d'Obres i Serveis; i el de Presidència, un 57%, per l'augment de dotació del Consorci de la Serra.

Retrets del PSIB

El PSIB denuncià que els pressuposts del Consell de Mallorca "no són ni els de la recuperació i la sortida de la crisi, ni destina suficients recursos per combatre les desigualtats socials". La consellera socialista Rosario Sánchez lamentà que es destini un 10% del pressupost consolidat, més de 37 milions d'euros, a pagar els bancs entre amortització de préstec i interessos. I atribuí l'increment de pressupost a l'endeutament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF