Publicitat
Publicitat

Salari dels mestres: 4.600 euros menys en 4 anys

Segons el comitè de vaga, Balears és al capdavant de les comunitats en retallades del pressupost per a professorat, amb una rebaixa del 15,1% i 80.300.000 euros menys

El comitè de vaga de l'Assemblea de Docents de Balears assegurà ahir que el personal docent ha deixat de cobrar una mitjana de 4.657 euros anuals de 2009 a 2013 i que aquesta retallada en les retribucions és un dels motius pels quals convoquen la vaga de professorat el mes de setembre.

Les dades de rebaixa salarial aportades per CCOO i recollides pel comitè de vaga són un dels arguments de la convocatòria de l'aturada, al qual s'afegeix el descens de plantilla per la reducció d'un miler de contractacions d'interins, recordà l'Assemblea de Docents en un document elaborat amb la intenció de "convèncer els indecisos contraris a l'aturada per qüestions econòmiques". L'Assemblea de Docents ha demanat als ensenyants que analitzin amb perspectiva la pèrdua d'ingressos momentània que els suposarà sumar-se a la vaga, en relació amb el "procés regressiu" que estan patint en els seus ingressos.

15% manco

Segons el comitè de vaga, Balears és al capdavant de les comunitats en retallades del pressupost per a professorat, amb una rebaixa del 15,1% i 80.300.000 euros menys, cosa que ha suposat que les plantilles minvin un 8,3%, perquè s'han deixat de contractar un miler de professors interins, fet que se suma a l'increment de la jornada de 35 a 37,5 hores lectives setmanals.

La supressió de la paga extraordinària de Nadal el 2012 i l'eliminació de les ajudes del fons social, del pagament dels complements de tutoria i caps de departament, a més a més del no reconeixement de nous sexennis d'antiguitat han estat les principals ajustos salarials del professorat , segons el comitè de vaga.

"És cert que una vaga té una incidència directa sobre les economies familiars dels treballadors. Potser pensam que no ens podem permetre una vaga, però de moment ens han obligat a permetre'ns molt més que això", conclouen des de l'Assemblea.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF