Balears 16/08/2013

Afectats per les clàusules sòl ocupen una oficina de Sa Nostra-BMN

Els clients, amb el suport de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, han cridat que se senten "estafats" i l'entitat ha tancat una estona la sucursal

Jaume Perelló
1 min

PalmaLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha encapçalat avui la mobilització d'un grup de clients de Sa Nostra BMN, que han ocupat l'oficina del carrer Sant Miquel de Palma. A les 10 del matí, clients de l'entitat i alguns membres de la PAH han entrat a la sucursal de Sa Nostra amb una pancarta en què es llegia "Sa Nostra ruïna" i han demanat que sortís el director. El responsable de l'oficina ha atès els manifestants, que li han lliurat un manifest en el qual demanen que s'eliminin les clàusules sòl dels contractes hipotecaris.

Ángela Pons, portaveu de la plataforma, ha dit que "Sa Nostra ha aprofitat la confiança que tenen molts clients en ells per fer-los firmar preferents que no tenen ni cap ni peus, i no han resolt tots els casos". A més, ha afirmat que "en el cas de les hipoteques , hi ha gent amb problemes greus que es podrien refinançar o ajudar, i no ho volent fer".

Pons ha dit que "les entitats rescatades haurien de ser especialment sensibles amb les persones i famílies que a causa de la crisi financera poden perdre les seves llars, per la qual cosa haurien de "vetlar per les persones i marcar directives que les protegeixin, garanteixin el seu dret a l'habitatge i ofereixin solucions realistes", ha dit.

stats