MEMÒRIA HISTÒRICA

La Feixina sí que tomba recorda a Hila el seu compromís d'esbucar el monòlit

La plataforma es reuneix amb el batle i li exigeix que compleixi la Llei de memòria històrica

La plataforma La Feixina sí que tomba s'ha reunit aquest divendres amb el batle de Palma, José Hila, per recordar-li el seu compromís d'esbucar el monument al creuer 'Baleares '. Frederic Guillem, el portaveu de la plataforma, ha afirmat que, tot i que es tracta d'una mesura que forma part del seu equip de govern, és necessari exigir el compliment de la Llei de memòria històrica i "eliminar els monuments feixistes de la ciutat".

"Hem de recordar que aquest creuer va matar més persones que el bombardeig de Gernika", ha assegurat Guillem, i per això considera que significa una "infàmia" mantenir el monument a les víctimes del 'Baleares'. Des de la plataforma han explicat que són fermament contraris "a la dreta casposa que s'oposa a la retirada del monument", però també "a l' esquerra acomplexada que no s'atreveix a fer-ho".

Sobre la decisió del Consell de Mallorca d'incoar un expedient per decidir si cataloga o no el monòlit, Guillem s'ha mostrat convençut que són només "tràmits burocràtics" i que es tracta de "tenir un poc de paciència", mentre que el que realment importa és "veure si el batle és capaç de rectificar els errors del PSOE del passat" (referint-se a l'adaptació que el govern d' Aina Calvo va fer del monument l'any 2010, quan se li va retirar la simbologia feixista).

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF