Balears 13/06/2013

STEI-i: "La consellera Núria Riera és una mentidera compulsiva"

El sindicat, com la UGT, nega que el decret llei de mobilitat de funcionaris s'hagi consensuat

ARA Balears
1 min

PalmaTant l'STEI-i com la UGT neguen que el decret llei de mobilitat de funcionaris, que prioritza la promoció interna dels funcionaris expulsant interins, s'hagi consensuat amb els sindicats. Segons l'STEI-i, la consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, "és una mentidera compulsiva", i la UGT també l'acusa de mentir. Ambdós sindicats mantenen que no han anat mai a cap reunió per negociar el decret i afegeixen que no disposa del preceptiu acord de la Mesa General ni del de la Sectorial.

Segons l'STEI-i, van assistir a una reunió de la Mesa el 31 de maig amb un sol punt del dia, en què els varen informar del decret però en què no es va negociar res. A més, critiquen que ni tan sols els l'havien fet arribar abans d'anar-hi. Afegeix que el Govern pretenia aprovar-lo al Consell de Govern d'aquell dia mateix, però que Fundació Pública va canviar de plans "per discrepàncies internes de l'Executiu i perquè l'Advocacia va informar que la primera versió era un nyap".

En una segona reunió, segons l'STEI-i, els varen tornar a convocar per informar-los, però no per negociari. Per això, els cinc sindicats varen decidir no anar-hi. El sindicat també assegura que el nou decret "pot implicar prescindir de centenars d'interins" i "destrueix l'estructura administrativa dels centres.". La UGT fa un relat semblant dels fets i critica els "durs efectes" del decret sobre la situació dels interins.

stats