Publicitat
Publicitat

TERRITORI

Mobilització contra el nou projecte de xibius a Son Serra

El pla segueix afectant el LIC de na Borges. S'ha convocat una concentració el dilluns que ve 28 de març a les 11 h a la platja grossa de Son Serra

L'Ajuntament de Santa Margalida ha tornat a presentar a Costes un nou projecte d'instal·lacions temporals per a la platja de Son Serra (xibius i gandules). Després d'haver hagut de retirar el projecte anterior per deficiències greus, ara en planteja un de nou que torna a estar exposat al públic fins a l'1 d'abril.

Des de SOS Son Serra, que rep el suport i la col·laboració del GOB, insisteixen que no està justificada en absolut la necessitat d'aquest tipus de serveis en una platja com la de Son Serra, envoltada d'una zona urbana on ja hi ha serveis i que, a més, forma part de les altres zones de platja del mateix municipi que ja ofereixen serveis d'aquest estil.

L’únic argument plantejat per l’ Ajuntament de Santa Margalida –que és qui ha sol·licitat l’autorització a Costes– és el recaptatori. I precisament aquest argument és fàcilment rebatible. Els costos de l'Ajuntament s'han anat assumint en els darrers anys i, tot i això, l'Ajuntament ha tingut superàvit a finals d'any. Així, queda clar que l'únic interès de l'Ajuntament és explotar les platges per treure'n un rendiment econòmic per damunt de la conservació de l'espai natural protegit.

Per altra banda, també alerten que el projecte segueix afectant el LIC de na Borges, ja que la superfície de 300 metres quadrats per a posar-hi 60 gandules i 30 para-sols, segueixen estant dins l'àmbit del LIC de na Borges. A més, podria afectar greument aquest espai natural pel fet d'incrementar el nombre de visitants, que induiria a la intensificació de l'ús de la platja i propiciaria l'erosió de tot l'àmbit, de manera que en quedaria afectat el sistema dunar.

Les intencions de l’Ajuntament de Santa Margalida d’instal·lar xibius i altres “serveis” a les platges de Son Serra han generat una rotunda oposició social, que ja va quedar palesa amb la cadena humana de més de 5.000 persones del passat diumenge, 10 de gener, que reclamava que la platja de Son Serra continuàs verge.

Per altra banda, cal recordar que es varen recollir més de 1.700 al·legacions en  menys d’una setmana en contra de l'anterior projecte i més de 5.000 signatures, que varen ser presentades a l'Ajuntament.

La necessitat de preservar una àrea natural protegida

Per tot això, des de SOS Son Serra segueixen insistint que Son Serra es quedi tal com està i per aquest motiu han tornat a posar en circulació un model d'al·legacions contra aquest nou projecte, perquè tothom que vulgui s'hi sumi i presenti la seva al·legació. També han convocat una nova mobilització a Son Serra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF