SÍPIA AMB SOBRASSADA
Tallam a daus regulars la sípia i la posam, amb la ceba picada fina, el llorer i la cabeça d’alls sencera, al foc amb sal i pebre, un rajolí d’oli i un tassonet de vi blanc. Al cap d’un quart hi afegim la tomàtiga ratllada. Ho deixam confitar deu minuts i ja podem desfer-hi la sobrassda, sempre a foc suau. Hem de controlar en tot moment que no quedi sec; si així passa, hi podem afegir una mica de brou de peix o, en el seu defecte, un poc d’aigua. En el darrer moment, hi afegim el julivert picat i el grell tallat a rodanxes i aturam el foc. La fruita seca torrada i rompuda desigualment, igual que els albercocs pansits, es poden posar dins l’olla, però jo us recoman fer-ho ja a la taula. Es pot servir amb una llesqueta de pa torrat col·locada al fons del plat, que ens ajudarà a recollir tots els sucs. Bon profit!
Ingredients:
Un quilo de sípies
Quatre cebes
Mitja dotzena de tomàtigues de ramellet
Una cabeça d’alls
Dues fulles de llorer
Vi blanc
150 grams de sobrassada
Un manat de grells
Un manat de julivert
Ametlles, avellanes, nous i blat de les Índies
Albercocs secs
Sal, pebre bo i oli d’oliva