Publicitat
Publicitat

SÍPIA AMB SOBRASSADA

Tallam a daus regulars la sípia i la posam, amb la ceba picada fina, el llorer i la cabeça d’alls sencera, al foc amb sal i pebre, un rajolí d’oli i un tassonet de vi blanc. Al cap d’un quart hi afegim la tomàtiga ratllada. Ho deixam confitar deu minuts i ja podem desfer-hi la sobrassda, sempre a foc suau. Hem de controlar en tot moment que no quedi sec; si així passa, hi podem afegir una mica de brou de peix o, en el seu defecte, un poc d’aigua. En el darrer moment, hi afegim el julivert picat i el grell tallat a rodanxes i aturam el foc. La fruita seca torrada i rompuda desigualment, igual que els albercocs pansits, es poden posar dins l’olla, però jo us recoman fer-ho ja a la taula. Es pot servir amb una llesqueta de pa torrat col·locada al fons del plat, que ens ajudarà a recollir tots els sucs. Bon profit!

Ingredients:

Un quilo de sípies

Quatre cebes

Mitja dotzena de tomàtigues de ramellet

Una cabeça d’alls

Dues fulles de llorer

Vi blanc

150 grams de sobrassada

Un manat de grells

Un manat de julivert

Ametlles, avellanes, nous i blat de les Índies

Albercocs secs

Sal, pebre bo i oli d’oliva

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF