Balears 01/08/2013

Riera diu que es va actuar bé i l'oposició critica les retallades i la gestió de les primeres hores

Lamenten que el Govern amagui company a la compareixença i demanen on era el Canadair

jaume perelló
2 min

PalmaLa consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, ha comparegut avui dematí en comissió parlamentària per informar sobre tot el dispositiu que s'ha desplegat sobre el terreny a l'incendi d'Andratx i Estellencs.

Riera ha insistit en el que va dir ahir el conseller de Medi Ambient respecte que la gestió de l'incendi havia estat correcta. Ha explicat als grups parlamentaris que no hi ha hagut cap ferit i que el compte de Twitter d'emergències va aportar molta informació a la població.

En canvi, l'oposició ha estat molt dura amb la consellera. La portaveu socialista, Pilar Costa, ha dit que no pensen fer batalla política mentre encara surti fum de la Serra, però ha anunciat que demanaran explicacions al conseller de Medi Ambient, Gabriel Company, per no haver desplegat el Pla forestal que va anunciar fa ara dos anys. També ha anunciat que demanaran un debat seriós sobre els mitjans públics de prevenció dels quals ha prescindit el Govern del PP.

Pel que fa el grup MÉS, la diputada Fina Santiago s'ha fet ressò dels bombers de Palma i de Mallorca, que s'han sentit menyspreats perquè no se'ls ha demanat intervenció. Santiago ha afirmat que els bombers neguen que s'arribàs en 16 minuts al foc des de l'avís. Des del grup ecosobiranista es sospita que l'avió Canadair, el mitjà aeri amb major potencial d'extinció i que té base a Pollença, no era a Mallorca. Santiago ha demanat a la consellera si podria aclarir aquest punt, cosa que Riera no ha fet. Així, des de MÉS es creu que si aquest avió hagués pogut intervenir en els primers compassos de l'incendi la magnitud del foc no hagués estat tan gran.

A més, ha demanat si encara el Govern pensa mantenir les brigades d'Ibanat reduïdes de 8 a 5 membres, i les polítiques de retallada de reforços a l'estiu, que aportaven 50 persones que ara no es contracten. Santiago ha reproduït una frase d'un tècnic que ha circulat per les xarxes socials, i és que els incendis de l'estiu s'apaguen a l'hivern, amb referència a les retallades en prevenció.

stats