Balears 14/06/2013

Riera no aclareix quants interins acabaran al carrer

La consellera desmenteix els sindicats i ara diu que es varen fer negociacions "puntuals"

1 min

El Govern ha aprovat avui el decret llei que permet moure els 4.500 funcionaris de serveis generals -tots excepte els docents i els sanitaris- que té l'Administració Autonòmica. La consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, ha tornat a dir que la norma s'ha negociat amb els sindicats, tot i que tant UGT, com CCOO i l'Stei-I ho han negat i l'han acusat de mentir.

Riera ha matisat després que s'han fet negociacions "puntuals" i s'han incorporat "aportacions" dels representants laborals. No ha volgut aclarir quants funcionaris interins acabaran al carrer amb el concurs de trasllats que convocarà el Govern.

Segons els sindicats, el concurs de trasllats, que permet als funcionaris de carrera poden ocupar places que ara cobreixen interins, combinat amb les lleis autonòmiques que impedeixen contractar nous interins i el nou decret llei, que afavoreix la mobilitat interna, provocarà l'expulsió de centenars d'interins. Riera ha volgut desvincular el nou decret llei de l'expulsió d'interins que anuncien els sindicats, tot i que ha reconegut que sempre que es fa un concurs de trasllats hi ha interins que acaben perdent la feina.

stats