Balears 30/06/2013

El Revetlabús, una opció a la baixa a causa de la crisi

A. Z.
1 min

Palma.L'extensió del Revetlabús (un autocar noliejat pels ajuntaments perquè els joves vagin a un altre municipi sense haver d'agafar el cotxe) no s'ha consolidat, probablement a causa de la crisi i els ajusts pressupostaris que tant els ajuntaments com el Govern balear s'han aplicat.

Tanmateix, el Revetlabús havia anat a l'alça els darrers anys a Mallorca. Municipis com Esporles, Valldemossa, Puigpunyent, Artà i Sant Llorenç des Cardassar noliejaven busos per als seus joves a fi de reduir el risc de patir accidents tant en les anades com, sobretot, en les tornades a casa des del municipi que celebri la revetla. Fonts d'aquests cinc pobles asseguraren en el seu moment que aquest projecte és una de les idees més populars que s'han pres en polítiques de joventut.

Tant és així que les joventuts del PSIB, Esquerra (JERC), PSM (JEN), EU (Joves d'EU) sol·licitaren fa un temps l'extensió del servei. El col·lectiu Arran i el ja desaparegut Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) també ho féu. El Govern del Pacte va afirmar que n'estudiaria la viabilitat, però no tingué èxit.

stats