FESTES PATRONALS

17 tones de llenya per 'cremar' Sant Sebastià

L'Ajuntament de Palma ha instal·lat més de 200 torradores

L' Ajuntament de Palma ja té llestes les 17 tones de llenya que cremaran en els foguerons i en les 200 torradores en les quals els veïns cuinaran les seves viandes en la revetlla de Sant Sebastià, aquest dijous. 

A les places on tenen lloc els concerts, Cort distribuirà 70 barbacoes, 11 de les quals estaran reservades per a ús de vegetarians, i es protegiran els carrers amb 250 tones d'arena per posar davall els foguerons i 180 sacs de 20 quilos per a les torradores.

Camela, un dels 40 grups que actuaran a Sant Sebastià En un comunicat, el Consistori ha indicat que el dispositiu especial de neteja l'integren 40 persones amb 9 vehicles agranadors i dos equips de pressió, proveïts per dos camions cisterna, a més d'una pala mecànica i dos camions de recollida per a les restes de les fogueres.

Pel que fa a la neteja, hi ha destinades més de 40 persones i nou agranadores, a més de dos equips de pressió, amb dos camions cisterna de 10 mil litres cúbics i una minipala amb dos camions per recollir les restes dels foguerons. Es començarà a recollir a les 2 hores i està previst que es doni per controlada la situació a partir de les 8 hores del matí.

El dispositiu de seguretat estarà format per 110 agents de la Policia Local, entre el servei ordinari i el destinat a les diferents places amb actuacions i foguerons. A més, hi haurà 64 bombers (40 de guàrdia i 24 en els foguerons), 12 membres de Protecció Civil, 44 membres de seguretat privada, 30 membres de manteniment i 23 membres de l'organització.

D'altra banda, el departament de Seguretat Ciutadana ha informat que la pràctica totalitat del centre de Palma quedarà tancat al trànsit a partir de les 19.30 hores, encara que 45 minuts abans ja es tallarà l'accés des del carrer Conqueridor fins a la plaça de Cort.

"Es garantirà l'accés als centres hospitalaris situats dins del circuit tancat al trànsit i els casos urgents hauran de ser sol·licitats a la Policia Local, que n'autoritzarà, si escau, el pas", indica l'àrea municipal en un comunicat.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF