Revenja 'kamikaze' a la carretera per gravar-lo tirant enderrocs

La Guàrdia Civil va detenir el conductor d'una furgoneta per un presumpte delicte de conducció temerària

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 43 anys que va envestir amb la seva furgoneta per intentar treure de la carretera el cotxe d'un altre home que l'havia sorprès i gravat tirant enderrocs prop del centre comercial Festival Park, a Marratxí.

El denunciant, un ciutadà alemany que tenia instal·lada una càmera de vídeo en el quadre de comandament del seu turisme, va aportar a la Guàrdia Civil unes imatges en les quals s'aprecia primer que la furgoneta està estacionada en el voral de la carretera i com, després d'aturar-se aquest home per filmar l'abocament il·legal d'enderrocs, el conductor de la furgoneta l'envesteix frontalment i més tard el persegueix i tracta de fer-lo sortir de la calçada.

Segons informa l'institut armat en una nota de premsa, els fets es varen produir l'agost, encara que la denúncia es va presentar posteriorment, i el detingut ha estat imputat per un presumpte delicte de conducció temerària.

El ciutadà alemany va explicar que quan es va adonar que el conductor de la furgoneta estava desfent-se d'enderrocs es va aturar a l'altre costat de la carretera per filmar l'acció il·legal amb el seu telèfon mòbil, però l'infractor el va veure i va travessar la calçada increpant-lo, segons la versió exposada per la Guàrdia Civil.

Quan el denunciant es reincorporava a la carretera per escapar de l'assetjament, el conductor de la furgoneta el va envestir i el va obligar a maniobrar bruscament per evadir-se pel voral.

Després el va perseguir i va intentar treure'l de la carretera dues vegades més amb maniobres agressives quan tractava d'accedir a l'autopista d'Inca en direcció a Palma des de Festival Park, accions que varen ser enregistrades per la càmera del quadre de comandament del turisme envestit.

L'agredit es va personar dies després en dependències del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, on va aportar el vídeo, i els agents varen traspassar la denúncia al grup de Trànsit perquè entenen que podria tractar-se d'una infracció penal per conducció temerària amb risc per a la vida d'altres persones.

Quan els investigadors varen aconseguir identificar el vehicle a partir de la matrícula, el varen localitzar i varen arrestar-ne el conductor.