Reus menysté l'ultimàtum de Podem a Barceló

El diputat de MÉS assegura que "no hi ha cas" i que la formació morada interpreta "el seu paper"

El diputat de MÉS per Mallorca Antoni Reus ha menystingut aquest dijous en declaracions a IB3 Ràdio l'ultimàtum que ahir va donar Podem al vicepresident, Biel Barceló, demanant la seva dimissió abans de dilluns. Pel diputat, la formació morada està interpretant "el seu paper" demanant el cap de Barceló i ha insinuat que no hi haurà conseqüències perquè ja han demanat altres dimissions que no s'han produït sense que el Pacte es rompés, com la del director general de l'IB-Salut, Juli Fuster.

"Si hi ha una cosa, un detall, que es pugui considerar que ha de fer dimitir una persona... no quedarà ningú al Govern", ha afirmat Reus, qui també ha explicat que MÉS està estudiant com assumir les recomanacions que ahir va fer la comissió d'ètica a partir de la crisi dels contractes menors, però que, tot i això, "no hi ha cas" ni motius per demanar més dimissions.

El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha assegurat per la seva banda al mateix programa que Barceló "no ha estat a l'altura" de l'ètica del Govern i ha comparat la seva actuació amb l'època de Bauzá: "A la passada legislatura hi havia comportaments que la ciutadania ja no tolerava i que ara es repeteixen".

Tot i això, Jarabo ha afirmat que Podem té "un respecte absolut" pels Acords del Canvi, que són més importants que "les persones". També ha aprofitat per fer una crítica a les polítiques turístiques que Barceló ha estat impulsant des de la seva Conselleria perquè les considera "ambigües".

Mentre que per a Reus "les responsabilitats polítiques es van assumir des del primer moment", amb la dimissió de l'exconsellera de Cultura Ruth Mateu, Jarabo creu que a MÉS "no van escollir del tot bé la diana" d'aquestes responsabilitats.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF