Rescatats dos muntanyencs amb experiència a la Tramuntana

El Grup de Rescat en Muntanya de la Guàrdia Civil va efectuar l'alliberament dels esportistes professionals que varen quedar ferits, un al torrent de Pareis i l'altre al de Coanegra

Els efectius del Grup de Rescat en Muntanya de la Guàrdia Civil ha duit a terme des de finals de gener almenys dos rescats a la serra de Tramuntana de persones amb experiència en muntanyisme que havien sofert accidents greus.

El 28 de gener, un home de 47 anys, que descendia pel torrent de Pareis per la zona de l'Entreforc, va ser rescatat amb els pulmons negats després de caure en una bassa a conseqüència d'una caiguda en què es va copejar fortament el cap, per la qual va patir una ferida que sagnava en abundància.

Davant la gravetat que presentava i la dificultat per accedir al lloc, un barranc amb un gran salt d'aigua, els especialistes del Grup de Rescat Especial d'Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil ( GREIM) varen ser transportats en helicòpter fins a la zona.

Després de fer un suport parcial en una roca propera, es varen traslladar fins al lloc on era la víctima, que encara que estava conscient, se sentia desorientada i alterada, i en estat molt greu.

La víctima va ser immobilitzada i introduïda en la llitera de rescat, que va ser elevada fins a l'helicòpter mitjançant un cicle de grua, i després va ser evacuada fins a l'hospital de Son Espases.

El dissabte 4 de febrer, es va rebre un avís que informava d'un accident per part d'un barranquista de 30 anys a l'interior del torrent de Coanegra.

La víctima patia un greu traumatisme cervical a causa d'una caiguda. Per la gravetat de les lesions i les dificultats del terreny, l'accidentat va ser evacuat en helicòpter pels membres d'un equip del GREIM.

La Guàrdia Civil ha destacat que aquests dos darrers casos es va tractar de persones amb àmplia experiència en muntanyisme, la qual cosa demostra el risc que suposa practicar aquest tipus d'esport.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF