Remodelació del Consell de Menorca per la dimissió inesperada de dos consellers

La presidenta, Maite Salord, ha anunciat que les renúncies es deuen a "motius personals"

La presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, ha anunciat una reestructuració de Govern arran de la dimissió inesperada "per motius personals" de dos consellers. La responsable de Promoció Turística, Artesania i Esports, Marta Sellarès, serà substituïda pel fins ara director general de Transports i Inspecció Tècnica de Vehicles, Miquel Preto. Les tasques de Promoció Turística, no obstant això, les assumirà Salord i Preto serà conseller de Transport i Carreteres.

Santiago Florit i Maria Sellarès abandonen el Consell Insular per motius personals i familiars

Matinal moguda a la seu del Consell Insular de Menorca per l'anunci de la doble dimissió de consellers de l'equip de govern. Una doble renuncia que propiciarà canvis significatius en l'organigrama. El socialista, Santiago Florit, deixa la conselleria d'Ordenació Territorial i Turística. La nova gestió d'aquestes àrees les assumeix l'actual vicepresidenta de la institució, Susana Mora, que fins el dia d'avui era la responsable de Projecció Econòmica, Joventut, Esports i Ocupació. En canvi, ascendeixen dos directors insulars. El candidat pel PSOE al Senat, i actual director insular de Susana Mora, Miquel Company és el nou conseller de les àrees que gestionava Mora. Company és el candidat del PSIB al Senat.

També destacar la dimissió de Maria Sellarès com a consellera de Promoció Turística, Artesania i Transports. El 'seu' director insular, Miquel Preto, agafa les regnes del departament. La presidenta del Consell, Maite Salord ha explicat els motius de la dimissió de la consellera de Més per Menorca, Maria Sellarès.

Salord ha dit que "la Maria fa poc que ha estat mare i ha vist com aquesta nova situació personal dificulta poder exercir amb responsabilitat i dedicació que mereix el càrrec de consellera". En qualsevol cas, Salord ha agraït l'esforç de Florit i Sellarès i remarca que 'la nostra voluntat és que la gestió diària continuï i per això s'agilitzaran els canvis en un ple extraordinari que se celebrarà el pròxim 6 de juny', confirma Salord. 

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF