Publicitat
Publicitat

ENERGIA

Red Eléctrica treu importància a l’oposició al projecte fins a Portocolom

L’alternativa a la polèmica línia d’alta tensió del Llevant només està pendent d’un darrer tràmit

El projecte d’alta tensió que ha d’unir la subestació elèctrica dels Bessons, a Manacor, amb Artà i que aixecà l’oposició veïnal no és l’únic que ha presentat Red Eléctrica recentment. Actualment hi ha un altre projecte en tramitació que preveu unir la subestació entre Manacor i Petra amb Portocolom. Es preveu construir una nova línia de 66 kv, que suposaria la instal·lació de 65 torres entre els Bessons i Portocolom, la majoria (44) de les quals transcorrerien dins el terme municipal de Felanitx, segons la nova plataforma d’afectats.

Aquest projecte, que es troba actualment en la segona fase d’al·legacions, pendent de l’impacte d’avaluació ambiental, ha aixecat l’oposició veïnal. La setmana passada, els veïns afectats es reuniren per primera vegada per abordar la qüestió, que veuen amb preocupació.

Amb tot, des del Govern, afirmaren ahir que “en principi no hi ha hagut cap contacte amb aquests veïns”. Des de Red Eléctrica, en canvi, el director general de Transport, Carlos Collante, assegurà que en els contactes que hi ha hagut amb els propietaris “majoritàriament no ho veuen malament, tot i que intentaran que s’integri en el territori”.

Línia d’alta tensió al Llevant

L’alternativa al projecte plantejat per Red Eléctrica Española l’estiu passat, que aixecà la indignació entre els veïns del Llevant de Mallorca i l’oposició de tots els municipis afectats, està a apunt de resoldre’s. El director general d’Indústria i Energia, Jaime Ochogavía, confirmà ahir que el traçat alternatiu, molt menys impactant que l’opció plantejada per l’elèctrica i que suposava la instal·lació de torres d’alta tensió de fins a 62 metres d’altura travessant zones d’alt valor paisatgístic de la serra de Llevant, només està pendent del vistiplau de l’operador del sistema.

“La proposta alternativa posterior a la paralització de la tramitació del primer projecte sols està pendent de la viabilitat de part de Red Eléctrica”, assegurà Ochogavía. Així mateix, el director general advertí que ja ha demanat a la companyia “que n’acceleri la resposta”, per la qual cosa el traçat anterior “ja es pot dir que està descartat quasi al 100%”.

Des de la distribuïdora d’energia, la directora d’Assumptes Corporatius i Relacions Institucionals, Ana Cuevas, afirmà que també esperen que l’operador del sistema resolgui amb la “màxima celeritat” i que en aquests moments s’estudia si la nova solució encaixa amb el cable entre Mallorca i Menorca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF