Els 'Sabors d'Eivissa', sinònim de qualitat

El Consell posa en marxa un distintiu per promocionar els productes autòctons de l'illa

La patata roja i la síndria eivissenca seran 'Sabors d'Eivissa'. Dos dels productes més emblemàtics de l'horta eivissenca es començaran a vendre amb aquest distintiu, que ha impulsat la Conselleria de Medi Ambient i Medi Rural i Marí del Consell d'Eivissa per promocionar els productes autòctons de l'illa

El conseller Miquel Vericad ha remarcat que aquest tipus d'iniciatives són necessàries per "preservar productes d'excel·lència i fomentar la diferenciació. Així feim una aposta  de futur per a la competitivitat i supervivència del camp eivissenc. Al mateix temps permetrà a les noves generacions poder continuar assaborint plats en els quals la patata tradicional és un ingredient insubstituïble". 

L'objectiu d'aquesta campanya és posar en valor el camp eivissenc i fer que sobrevisquin les varietats típiques de l'illa. En el cas de la patata roja, només una de les varietats ha arribat fins al dia d'avui a causa de la seva menor producció durant els anys 70 i la introducció d'altres tipus. Ara es torna a reintroduir als camps eivissencs gràcies a l'obtenció d'una nova partida de patata lliure de virus. 

D'altra banda, la síndria eivissenca no està basada en una varietat tradicional, però el fet que tingui llavors la fa diferent de la que es comercialitza a la resta de l'Estat i a la Unió Europea en general, que estan orientant la venda a les síndries sense llavors. 

Per Vericad, el fet de posar en valor aquests aliments, sobretot la patata, " recupera els productes més emblemàtics de l'horta d'Eivissa i uns elements clau de la nostra gastronomia". 

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF