Publicitat
Publicitat

Recollides 27,2 tones de residus del litoral illenc

El director general d'Educació Ambiental, Qualitat i Residus, Sebastià Sansó, i el coordinar del Centre de Neteja del Litoral, Josep Maria Aguiló, han presentat els resultats de la recollida de fems al juliol

Les barques de neteja de la Conselleria de Medi Ambient han recollit al juliol a les costes de les Balears unes de 27,2 tones de residus, prop del 30 per cent més de més respecte a agost de 2014 (considerat el més representatiu).

El director general d'Educació Ambiental, Qualitat i Residus, Sebastià Sansó, i el coordinar del Centre de Neteja del Litoral, Josep Maria Aguiló, han presentat aquest dilluns en roda de premsa els resultats de la recollida de residus al juliol.

En total, a Balears s'han recuperat 27.162 quilos de residus, una mitjana diària de 876,2 quilos. "Una dada considerable tenint en compte que l'any passat la mitjana se situava en 600 quilos per dia", ha explicat Sansó.

Per illes, a Mallorca es van recollir al juliol 16.739 quilograms de fems, 2.893 quilos a Menorca, a Eivissa 6.592 i a Formentera 936 quilos.

El plàstic és el material més recuperat a les illes, un 51,7%, seguit de la fusta, 23,6% i les algues o altra vegetació marina adherida als residus, un 16,2%.

El coordinador ha explicat que aquests resultats "tan favorables" són pel fet que el bon temps ha afavorit la presència de vent tèrmic que ha propiciat l'entrada dels residus a la costa.

A més, les altes temperatures de la mar causen que els plàstics submergits aflorin a la superfície facilitant a les 33 embarcacions la recollida d'aquests residus.

La temporada de recuperació de fems
es va iniciar l'1 de març i es prolongarà fins al 30 de setembre.