Rebuig polític a l'avioneta d'Hazte Oír

Podem i MÉS per Mallorca reclamen que es multi l'organització ultraconservadora i el PSIB diu que "ni per terra, mar o aire" aconseguiran els seus objectius

Els partits que integren la majoria de Govern han rebutjat aquest dijous la presència a les Balears de l'avioneta d'Hazte Oir, que ha sobrevolat diverses àrees de Mallorca amb una pancarta en contra del que consideren “llei mordassa LGTBI”.

El portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha ironitzat sobre la qüestió i s'ha demanat si “com que l'organització o el que sigui no es va poder fer escoltar” en la seva darrera visita a Palma, “ara es volen fer veure. Negueruela ha afegit que “ni per terra, mar i aire no ho aconseguiran”. Finalment, ha desitjat que en el futur “no ho intentin en un vaixell”.

MÉS per Mallorca i Podem, per la seva banda, han recordat que el missatge que està difonent l'associació ultraconservadora és contrari al que estipula la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i per erradicar la LGTBIfòbia aprovada pel Parlament el maig de l'any passat. La diputada ecosobiranista Margalida Capellà ha subratllat que l'acció “ha de ser sancionada” i ha demanat a administracions i ciutadans que la denunciïn. La formació dels cercles, per part seva, ha assenyalat en un comunicat que el “missatge d'odi i provocador” de l'avioneta és “il·legal”. En aquest sentit, assenyala que “Hazte Oír hauria de pagar una multa de 3.000 a 30.000 euros, arriscant-se a la inhabilitació de 3 a 5 anys, segons l’article 37 de la mateixa llei balear contra la LGTBIfòbia”.

Capellà ha exigit, a més, al govern de l'Estat que retiri la declaració d'utilitat pública a l'associació.

Alguns ciutadans també estan expressant a les xarxes el rebuig a la presència de l'avioneta a Mallorca.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF