Publicitat
Publicitat

Rebuig als "atacs" que pateixen els docents de les Illes per les acusacions d'adoctrinament

Els sindicats, assemblees de centres i el conseller Martí March mostren el suport als professionals davant les denúncies a la Fiscalia

Les comparacions amb el Govern de José Ramón Bauzá són inevitables. "El rerefons és la intenció de desacreditar la funció docent, com ja vàrem patir en els pitjors temps de la darrera legislatura aquí, a les Illes". És una de les tantes queixes a les denúncies davant la Fiscalia a alguns centres educatius per rebutjar la repressió policial de l'1-O i permetre la manifestació democràtica d'alumnes en suport d'un referèndum. Ho expressa la FE-CCOO, en la mateixa línia que ho va denunciar UOB la setmana passada o algunes de les Assemblees de docents dels centres assenyalats.

"La FE-CCOO dona tot el seu suport als docents de les nostres illes i a la seva indubtable professionalitat", ha expressat el sindicat aquest dimarts a través d'un comunicat. Manifesten "preocupació i rebuig", ja que aquestes actuacions són "indicadors de la mala qualitat democràtica que estam patint aquests darrers anys i en retallades de drets civils".

Per part seva, UOB ha demanat aquest dimarts que la Conselleria d'Educació doni suport públic als centres investigats pels fiscals a instàncies del Círculo Balear i Ciutadans. "La Conselleria no pot fer-se la desentesa davant la persecució de docents per haver defensat els drets fonamentals", apunten.

"Són atacs irresponsables de determinats dirigents polítics i socials"

Martí March Conseller d'Educació i Universitat

Hores després ha estat el conseller Martí March qui s'ha expressat al Parlament balear. "Estam en contra de qualsevol adoctrinament polític", ha dit, tot i que també ha denunciat "els atacs irresponsables de determinats dirigents polítics i socials" als docents i ha donat suport als centres.

Cal recordar que aquest dijous es debatrà al Congrés dels diputats una iniciativa de Ciutadans perquè Alta Inspecció Educativa i la Fiscalia treballin per garantir la "neutralitat ideològica i política" als centres de les Balears, de Catalunya i del País Valencià.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF